CunitCarnaval.com

Reinvenció del Carnaval a Cunit

Quan pitjor estava el carnaval de Cunit, apareixen uns valents que agafen les regnes i reinventen una festa necessitada d'energia nova. Un programa d'actes que es repetia des de feia moltes edicions, esdeveniments als que no anava massa gent i la pèrdua progressiva de l'esperit del nostre carnaval eren les principals preocupacions. Una altra era la disminució del pressupost del carnaval, però res preocupant ja que es tenia molt clar el plantejament que es portaria a terme; es va saber convertir una preocupació en una motivació, potser un dels grans encerts dels primers pasos.

Tenint clar els objectius, comencem a meditar com seria el plantejament nou del nostre carnaval. Necessitàvem un fil conductor per allargar la setmana de carnaval a Cunit. Llavors es va pensar que la Reina deixaria de tenir tot el protagonisme i Sa Majestat Carnestoltes seria el protagonista d'una setmana de descontrol al nostre poble, que començaria amb la seva arribada el dijous Gras i acabaria amb la seva mort dimecres de cendra. Per recuperar i mantenir l'esperit del carnaval es van crear els Reis infantils, que posteriorment es convertirien amb els Reis confeti; d'aquesta manera cada generació de Cunit seria partícip i sentiria la nostra festa gran. 

Un cop tractat el carnaval i el seus nous esdeveniments, teníem que parlar sobre com aconseguir mitjans econòmics per dur a terme la reinvenció del nostre carnaval. La idea va ser organitzar actes durant tot l'any per obtenir més pressupost per Carnaval i a més a més Cunit guanyaria molt amb la vida i alegria que donen aquests esdeveniments, que cada any intentem incorporar algun més. El primer estiu es van organitzar tres i aquest estiu, que serà el tercer de la Coordinadora ja es volen fer set esdeveniments que tot cunitenc té a la seva agenda. 

El 19 d'abril la Coordinadora farà dos anys. Somiaven en aconseguir transmetre alegria, disbauixa, il·lusió i aixecar el seu carnaval en quatre o cinc anys i ara ja estan d'enhorabona perquè en dos anys Cunit ha recuperat aquest esperit tan necessari per a tots i ja torna a estar entre els carnavals "top". Amb l'ampliació de la Comissió de dins de la Coordinadora, es donen mostres que això no para de créixer. Ara són 15 membres, en comptes de 6, els que lluitaran per a què tot aquest moviment continuï creixent. 

Per últim, dir que Cunit té un potencial increïble i molta gent, més de la que crèiem, que sent molt el seu carnaval i el municipi. Nosaltres tenim en ment projectes de futur, com pot ser el museu del carnaval, la actualització continuada de la web que aviat incorporarà seccions, incorporar més esdeveniments i sobretot seguir apropant la nostra festa gran a tots els cunitencs i a la gent que li agrada el carnaval. Es seguiran acceptant propostes de tothom i ja us podem avançar que hi ha la intenció de fer un acte benèfic un cop passada la "Chiringuitada". Salutacions carnavalers! 

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit