CunitCarnaval.com

Recuperarem la història del Carnaval de Cunit!

La Coordinadora del Carnaval de Cunit junt amb el regidor de Patrimoni, Jaume Casañas, estan treballant per recuperar la història gràfica del carnaval a Cunit. És una campanya que des d'un principi es volia dur a terme, ja que encara es posa més en valor l'esdeveniment principal de Cunit.

Amb aquesta campanya es pretèn saber el que hi havia de carnaval abans de començar amb l'actual format al 1988. Llavors iniciat per 4 grups locals i ara ja amb més de 5.000 persones desfilant pels nostres carrers. Pocs som els que sabem el que hi havia abans del 88 i pensem que es prou interessant com per investigar. 

El Ple de l'Ajuntament de Cunit va declarar Festa d'Interès Turístic el passat mes de novembre al Carnaval de Cunit; argumentant motius històrics, participatius i de col·laboració ciutadana (tant veïns com teixit comercial i empresarial del municipi). Una declaració molt ben valorada per tothom, el nostre poble mereixia un suport així. 

Ara, amb la feina conjunta, amb la Regidoria de patrimoni veurem i mantindrem viu l'esperit carnavaler de les generacions més antigues de Cunit i servirà per potenciar el que tenim ara. És patrimoni cultural de Cunit i amb aquesta campanya esperem trobar grans riqueses sentimentals pels carnavalers. 

Fins ara turísticament, Jaume Casañas, ja havia apostat de valent dient que "el carnaval és un dels principals atractius turístics, i es consolida com un dels eixos de la política turística del municipi sabent que serà molt important pel projecte estratègic del Penedès Marítim". Gonzalo destaca que "s'està treballant de valent per a mantenir viu l'esperit del carnaval durant tot l'any, per això es celebren aquest número d'actes. Cunit es mereix que el nostre carnaval es conegui arreu, per això volem recopilar tot el material possible per lluir-lo i que tothom el pugui gaudir".

Conversant amb el regidor ja hem estudiat la possibilitat d'un espai Carnaval a Cunit per a un futur, on compartir tot aquest valor afegit que està agafant el nostre carnaval amb tothom. Ell sempre comenta "que la història del nostre carnaval és la suma de les petites històries de cada colla i persona que hi participa. És important fer particip a tot el que l'ha viscut"

Entre les imatges trobades recentment es troba la fotografia de la noticia d'avui. Data dels anys 50, fet que demostra el fort arrelament d'aquesta festa al nostre municipi. El major actiu del nostre carnaval és aquest arrelament i mai el perdrem. A l'època de la imatge el carnaval es vinculava més al de Vilanova i la Geltrú, però amb el pas dels anys es va anar arrelant a Cunit. Aquest valor afegit és vital documentar-lo i fer de la nostra festa gran, un esdeveniment etern. 

Aviat tindrem més històries que explicar però aprofitem per agrair la seva feina a Jaume Casañas, que no tan sols ens ha recolçat investigant el carnaval en una època en que nosaltres no havíem nascut i no només proposant declarar el Carnaval FIT a Cunit; ell ha estat el que ens ha recolçat des d'un principi i ha apostat pel potencial de tots els carnavalers d'aquest poble quan no tots ho tenien tan clar. 

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit