CunitCarnaval.com

El Boig i la Rua Dançando amb història als 60!!!

Al 1964 a Cunit es va fer la primera Rua Dançando, era a l'estiu i es feia una rua pel poble i s'acabava amb festa final darrere d'on és ara l'ajuntament. La banda que venia tenia uns protagonistes peculiars i entre ells, als seus inicis al món de la festa, ja hi era el nostre estimat Boig.

Seguim recuperant la història del nostre carnaval i amb aquest segon capítol veiem com es feia alguna festa amb similituts amb la Rua Dançando i ja teníem el Boig pels carrers de Cunit. És important anar recuperant petites històries per al final tenir documentada tota la història carnavalesca de Cunit. Fins ara només sabíem que al 1988 va néixer el format amb el que actualment seguim després de més de 25 anys, però mai ens havíem preguntat que havia passat abans. 

Nosaltres ens ho hem preguntat i estem posant esforços també en recuperar tots els esdeveniments possibles. Ningú esperava, ara que s'apropa la Rua Dançando i la presentació del Boig, una història darrere que afegís valor a dos esdeveniments molt esperats per a tots. El Boig apareix a les fotos amb el cabell més curt però amb les mateixes ganes de festa i amor pel poble i el carnaval. El que feia era animar els estius a Cunit acompanyat de la seva banda, on ell era el més jove i potser ja el més "porculero". 

De la seva banda no sabem de l'existència de ningú més, ja que a sobre per ell no passen els anys. És com Sa Majestat Carnestoltes, cada carnaval igual per molt que per a tots nosaltres passin els anys, per a uns millor que per altres; també calia dir-ho. El Boig ens ha explicat que aquella rua dançando del '64 tenia poc a veure amb la de l'actualitat, però el poble sortia i omplia de gom a gom els carers de Cunit per rebre la música i el ball de la seva banda. 

I com a l'actualitat, un cop acabada la rua es feia una festa final. Acte al qual ells eren el protagonistes i el públic omplia la plaça amb l'alegria que això portava en aquella època al municipi. Aquesta és una altra petita història del nostre carnaval que poc a poc anirà recuperant tot i així poder destinar tota aquesta documentació a un Espai Carnaval en un futur. 

En aquella època el Boig encara era un "tapat" però ara ja és un pilar del nostre carnaval. Desitgem que us agradi tot el que s'està recuperant i així serveixi per fer créixer el nostre esperit carnavaler encara més! Salutacions carnavalers! 

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit