CunitCarnaval.com

Més que un documental!

Quin goig fer un documental sobre la història del nostre carnaval. Avui ja ha quedat gravat fins i tot l'època del franquisme. Tots els que veiem aquest curtmetratge quedarem impressionats de tota la història que tenim sense conèixer i tot el que ens aporta com a identitat. Amb aquesta intenció es fa, carnavalers no podem perdre la nostra història.

Les arrels del nostre carnaval comencen fa moltíssims anys, potser un segle enrere. Però des d'avui ja tenim documentat que com a mínim al 1931 es celebrava carnaval a Cunit, poca broma. A més la senyora que ens ho explicava deia que per històries del seu pare sap que molt abans ja es feien coses. Cunit llavors tenia 300 habitants però tots s'organitzaven per fer del nostre municipi un lloc amb vida. 

Hem quedat sorpresos per moltes coses, però per no avançar massa, us diem que es feia un tipus de rua(elles li deien comparsa) on les families es feien les seves disfresses i sortien a fer un volta pels carrers. Ens especificaven que no eren com a Vilanova amb mantons, aquí cadascú es feia la seva disfressa. La primera part ha estat parlar dels anys 30 fins els 50 i desprès arriba la part on s'ha parlat més del franquisme. 

Una segona part molt impactant i es reflexa com no es feia el carnaval a les escoles i per tant els nens desconeixen el carnaval i es celebrava amb un petit ball dissabte i molt familiar tot. No es podia tapar la cara amb cap tipus de màscara ni celebrar-ho pel carrer. La censura va ser increïble. Del 1975 en endavant ja comença la normalització i al 1988 neix el carnaval amb el format actual. 

Ara queda gravar una mica la normalització que diem, el naixement amb la filosofia nova i tots els gran canvis de la Coordinadora. La valoració a dia d'avui és espectacular i esperem seguir així per mostrar el que som. Moltes històries que cal saber per ser conscients d'on venim i cap a on anem. Bon cap de setmana a tothom! 

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit