CunitCarnaval.com

Més que una Festa


Aixó és el que es pretenia el 19 d’abril de 2012, ara ja fa un any quan va començar la nova Associació Coordinadora del Carnaval de Cunit, convertir el Carnaval de Cunit en més que una festa. I és hora d’analitzar els moviments que hem fet.

En les primeres reunions es parlava del format d’associació i es va optar per 6 membres a la junta i la resta fins arribar a 15, les colles locals que van voler formar part de l’assemblea; així quedava una entitat formada només per les colles que participen al nostre carnaval com a locals, que per la seva població és dels pobles amb més colles. I a partir d’aquí reconéixer els elements pels que volem ser reconeguts: associació oberta, apolítica, participativa, optimista, molt activa i amb molta il·lusió ja que si no era difícil dur a terme els objectius que ens marcaríem per assolir.

 L’objectiu principal és fer créixer el nostre Carnaval, encara que sabem que el context econòmic no és el millor i per tant és imprescindible plantejar-se una bona filosofia per assolir l’objectiu. El Carnaval de Cunit, excepte un any, sempre s’ha dut a terme per la comissió de carnaval. D’aquí sorgeix la nostra idea de fer la Comissió, ja que és l’acte que més sent el poble i era vital, per nosaltres, que l’organització la dugués a terme una entitat. A més és una característica que ens diferencia del pobles propers.

Som conscients que és una gran responsabilitat ja que petits i grans senten que, a diferència d’altres municipis, és la festa gran de Cunit. Fa un any partíem amb zero euros, ja que som uns del pobles més endeutats de Catalunya i sabíem que no rebríem cap subvenció de l’ajuntament.

Llavors vam decidir que el nostre camí per financiar-nos era organitzar actes a l’estiu per comptar amb mitjans econòmics als actes de l’hivern. Dient això volem demostrar que tot és possible amb ganes i molt treball. I ja amb el nostre primer any hem aconseguit organitzar 3 dels 5 dies que hi ha actes al Carnaval del nostre poble.

Encara que comptem amb un dels pressupostos més baixos dels darrers 15 anys del nostre carnaval pensem que no és un inconvenient, ja que no tot són els diners. Creiem que és molt important tornar a ressorgir l’esperit de la festa amb la creativitat, originalitat i il·lusió amb la que ens caracteritzem. I una mostra d’això és l’assistència multitudinària als actes que estem organitzant.

Valorem el nostre primer any de Carnaval molt positivament. Actes amb molta participació, molta pinya entre les entitats locals i un apropament molt bo amb les colles que ens visiten per a participar a la Rua. Esdeveniments on s’hi integren totes les generacions, on la gent s’ho passa molt bé i a un poble necessitat d’alegria. Per això diem que és molt més que una festa, així ho sentim. I esperem que aquest esperit vagi en augment cada any que passa. Un dels fets que van emocionar al nostre carnaval va ser quan una de les colles joves van dir que donarien el seu premi al banc d’aliments. Un detall més que demostra que és més que una festa on passar-ho bé, lluir coreografies, disfresses espectaculars i carrosses impactants que són, també, característiques que defineixen la nostra Rua.

Per aquest estiu ja tenim preparats 5 actes, dos més que l’estiu anterior. I volem donar-vos una exclusiva: un dels esdeveniments serà la Rua d’estiu per commemorar els 25 anys del nostre carnaval. Que de ben segur es convertirà amb uns dels actes centrals de l’estiu a Cunit.

Anar al Carnaval de Cunit és viure una experiència única!

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit