CunitCarnaval.com

Articles

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit és un poble amb molt marge de millora pel que apostaríem amb els ulls tancats. Les millors platges de Catalunya, una costa ni la meitat d'explotada que als pobles veïns, uns habitants que estimen el seu poble com pocs ho fan i amb una localització única són ingredients que fan de Cunit un municipi pel que lluitar. 

Poble situat a la Costa Daurada a la comarca del Baix Penedès de la provincia de Tarragona. Es caracteritza pels 2,7 kms de platges de sorra fina, l'atractiu número 1 del nostre municipi i amb un espectacular clima mediterrani. Les nostres platges estan considerades, per la multitud de visitants, com les millors de la regió. La façana litoral de Cunit, amb els seus set espigons característics, es trenca en acollidores mitges llunes d'aigües tranquil·les i poc profundes, ideals per a tot tipus de públic. La platja del municipi és guardonada cada any amb el distintiu de Bandera Blava.

Cunit era un municipi que vivia d'esquenes al mar, ja que la població o era pagesa o treballava a la indústria de Vilanova. La major part del territori era conreu des d'aiguamolls propers a la platja a terres de conreu a la muntanya.

Abans de l'arribada del turisme al nostre municipi vam passar per una època contrabandista. On gent del poble es treia un sobresou carregant camions de tabac del vaixells que arribaven a Cunit amb una minuciositat digna dels pirates més experimentats. Ho feien a les nits sense lluna i on si calia tapaven tota llum propera a la platja per desembarcar els vaixells provinents de Mallorca o Gibraltar.

Després ja van arribar els primers turistes, començant pels alemanys que van construir les primeres urbanitzacios. Tot seguit anglesos i francesos. El turisme va evolucionar cap a les segones residències i la població va anar creixent perquè gran part d'aquest turisme va convertit la seva segona residència en la primera. Així estem prop dels 13.000 habitants a l'hivern. A l'estiu els habitants es multipliquen per quatre.

Cunit, actualment, pertany junt amb Cubelles a la marca "Penedès Marítim". Ens volem posicionar com les platges del Gran Penedès i gràcies a aquesta iniciativa ho estem aconseguint. A més a més ara es comença a internacionalitzar i va guanyant dimensió. Nosaltres recolcem aquesta aposta per un Cunit més dinàmic i turísticament atractiu.

Esperem que amb aquesta presentació i els nostres esdeveniments us motivem per fer-nos una visita i guadir de Cunit, ja que nosaltres diem que quan estàs un cop segur que repetiràs! Reivindiquem què és un poble amb moviment, disbauixa i bon rotllo. Ja no és un municipi dormitori i avorrit, ha començat una nova era a Cunit! #CunitTremola

A continuació us deixem els codi QR de l'app del Penedès Marítim on trobaràs llocs per dinar, rutes per veure el nostre patrimoni, on fer esport, etc. Trobem que serà una eina molt útil si ens visites.

 

a Instagram:

A instagram, fem servir el hashtag:

#CARNAVALCUNIT

 

Coneixes Cunit?

Per nosaltres Cunit ès...

 

a Twitter:

 

Accès restringit